Retseptid

cappuccino

Cappuccino Viini moodi

Portsjon: 180 ml tass
Koostis:
1 espresso portsjon,
tume šokolaad 50ml,
vahukoor 40 g,
suhkur maitse järgi.

Valmistamine:
Espressole lisada kuuma šokolaadi ja peale panna vahukoor. On võimalik kasutada valmis koort balloonidest.

irish coffee

Kohv Iiri moodi

Portsjon: Iiri klaas
Koostis:
1 või ½ espresso portsjon,
10 ml Iiri viski,
2 teelusikat pruuni suhkrut,
vahukoor.

Valmistamine:
Puistata suhkur klaasi, lisada viski. Valmistada americano portsjon, peale panna vahukoor.

cappuccino

Extra Cappuccino

Portsjon: tass 160 ml
Koostis:
2 espresso portsjoni,
piim 100ml,
piimavaht,
suhkur maitse järgi.

Väga kange kohv, mis on valmistatud espressost (Illy kohviubadest) ja vahutatud piimast. Tavalisele cappuccino’́le on lisatud 1 espresso.

choco

Choco-Espresso

Portsjon: klaas 200ml
Koostis:
1 espresso portsjon,
kaks lusikatäit või 25g Le Royal Choco Blue ,
piim 160 ml,
suhkur maitse järgi.

Meeldiv vahutatud piimaga magusa kakao ja Illy kohviubadest valmistatud espresso kombinatsioon.

chai

Marokko tee

Portsjon: 1 liiter jooki
Koostis:
Suhkrupilliroo suhkur või mesi ,
5 piparmündi oksa,
sidruni või laimi tükk ,
1⁄2 teelusikat rohelist teed,
1 tähtaniisi täht,
1 pulk kaneeli,
pool apelsini viljakoorega,
4 nelki.

Marokko kultuuris piparmünditee on universaalne jook. Sobib igale juhule, iga kord loob vajaliku atmosfääri ja väga hästi kustutab janu. Jooki võib juua igal kellaajal. Hommikul – ergutuseks, lõuna ajal piparmünditee taastab jõudu ja soodustab seedimist, õhtul aga pakub sellist lõõgastust, mida pole suuteline pakkuda ükski massöör.